Η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά

Η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 6290/18.02.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά από το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» έως και τον κόμβο του ΤΙΤΑΝ, που ολοκληρώθηκε πριν 3 περίπου χρόνια, αποτέλεσε κυκλοφοριακή ανάσα για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης. Έτσι, μια από τις πύλες εισόδου της πόλης αναβαθμίστηκε σημαντικά, μειώνοντας τον χρόνο ταλαιπωρίας των οδηγών. Όμως, το κομμάτι μήκους περίπου 1 χλμ. από την πύλη του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» έως τις δωδεκαώροφες εργατικές κατοικίες της οδού Λαγκαδά, παρέμεινε ανέπαφο, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, που προκαλεί η στενότητα του συγκεκριμένου τμήματος δρόμου, δημιουργεί έντονα προβλήματα και χιλιάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούνται αρκετή ώρα, ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους. Η διαπλάτυνση του τμήματος αυτού θα  διευκόλυνε στο μέγιστο την κατάσταση και θα μείωνε τον χρόνο ταλαιπωρίας των οδηγών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Είναι στις προβλέψεις του αρμόδιου Υπουργείου, η διαπλάτυνση του συγκεκριμένου τμήματος του οδοστρώματος, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί άλλο η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών; Αν ναι, τι χρονοδιάγραμμα θέτει το Υπουργείο για την ολοκλήρωση του έργου;

Απάντηση Υπουργείου